Uz keto dijetu možete vidljivo smanjiti celulit. U stvari, jedna od najboljih dijeta protiv celulita je keto jer reguliše nivo vode u organizmu i sagoreva masti na pravom mestu, koje obično i formiraju celulit. 

Keto dijeta, posebno poznata kao ketogena ishrana, koristi proces koji se naziva ketoza za sagorevanje masti. Dakle, u osnovi samo zamjenjujete ugljene hidrate za masti i baš zbog toga je dijeta stroga prema ograničenju ugljenih hidrata na 5% dnevnog unosa.

Kako Keto smanjuje celulit?

Celulit su masne ćelije koje su se našle u klopci između vezivnog tkiva ispod vaše kože. Budući da ovim vezivnim tkivima nedostaje fleksibilnost i rastegljivost kože, naslage masti završavaju ispupčenjem i guranjem uz ta vezna tkiva, što uzrokuje potapanje vaše kože.

Pošto se keto dijeta odnosi na sagorevanje masti, zalihe masnoće koje su se sakupile pod vašom kožom gde se formira celulit počeće da se troše kao gorivo. Tokom ovog procesa sagorevanja, vaš celulit počinje polako da se RASTAPA I postaje manje komprimovan.

Dakle, zaista je jednostavno – jedite manje ugljenih hidrata i pustite jetru da razgradi skladištenu masnoću koja je glavni krivac vašeg celulita.

Kratkoročni efekti keto ishrane na celulit

Ok, ovo možda zvuči kontra intuitivno, ali očekujte da će vaš celulit izgledati malo gore nakon otprilike mesec dana na keto dijeti. Ali ne budite uznemireni, ovo je prirodan proces.

Kako se to dešava? Činjenica je da treba neko vreme da se te masne ćelije i naslage razgrade i tokom ovog dugog procesa vaša će koža postati mnogo slobodnija. Tu je i sagorevanje glikogena, a to su i ugljeni hidrati koji se čuvaju u vašim mišićima. Što koža postaje ležernija, celulit vam izgleda samo još gore i može izgledati stvarno ružno.

Bez obzira koliko loše izgledalo, podsetite se da je to samo faza i da će vam se celulit na kraju smanjiti kad vam koža ponovo postane zategnuta. Ne gubite fokus i samo nastavite sa dijetom, držite se hidratacije i vežbanja – posebno kardio vežbanja jer želite da održite mod sagorevanja masti. Jednom kada počnete da gubite više masnoća, na kraju ce se sva ta viseća koža ponovo asimilirati u telo, čineći ga zategnutijim nego ranije.

Najbolja hrana protiv celulita na keto dijeti.

Zato što uglavnom želite da ciljate celulit, najbolje je da jedete onu hranu koja (kao i mala količina ugljenih hidrata) takođe ima koristi u smanjenju celulita.

Maslinovo ulje – Maslinovo ulje je sjajno za uništavanje slobodnih radikala, jer ovi gadni toksini doprinose lošoj cirkulaciji koja je često uzrok velikog nakupljanja celulita. Koristite ekstra devičansko maslinovo ulje za još bolji efekat.

Losos i makeral – Ove dve su najbolje plodove mora kojima se treba posvetiti celulit zbog visokog nivoa Omega 3 i Omega 6. Ove esencijalne masne kiseline su efikasne u poboljšanju metabolizma, jer spor metabolizam dovodi do nakupljanja celulita.

Jaja – Jaja su dobra za unos joda što može pomoći kod neaktivne štitne žlezde jer ako ova žlezda ne funkcioniše kko treba, može dovesti do povećanja telesne težine, povećavajući na taj način rizik od celulita.

Jogurt – jogurt bogat kalcijumom je još jedno veliko podsticanje metabolizma koje dovodi do efikasnog zbrinjavanja toksina i otpada.

Spanać – Ispunjen magnezijumom, spanać  je fantastičan za smanjenje zadržavanja vode jer celulit uspeva iz svake tečnosti.

Odstranite celulit keto dijetom … Započnite odmah

Po mom mišljenju, keto dijetu ocenjujem kao jednu od NAJBOLJIH dijeta za borbu protiv i smanjenja celulita. Da li keto može smanjiti celulit? Moj odgovor je DA sigurno.

Pošto je nakupljanje masnih naslaga jedan od glavnih uzroka celulita, keto dijeta će zapravo doći do korena uzroka sagorevanjem tih masnih ćelija. Ako možete izdržati  3 meseca na ovoj dijeti, sigurno ćete primetiti smanjenje celulita. Možete odustati nakon prvog meseca nakon što vam je žudnja za ugljenim hidratima postala previše primamljiva ili kada vidite kako izgleda loši celulit.

Ali verujte mi, nakon što prođete ovu prvu fazu adaptacije gde se telo adaptira na upotrebu masti kao gorivo i koža se počne ponovo prilagođavati i vraćati joj zategnutost, bićete na putu da ponovo dobijete GLATKU KOŽU koju ste od uvek želeli.

Prestanite se pitati Može li keto smanjiti celulit i samo započnite sada na svojuj keto dijetu i masnoće će početi da se sagorevaju !!

Ukoliko ne znate kako uradii jednogodišnji keto reset, posetite našu internet prodavnicu i pazarite keto program!