Sastojci:

  • 1 veća glavica karfiola
  • 4 jaja
  • 3 solje mozzrelle sira
  • 3 kašike origana
  • so, biber po želji

 

Postupak:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pleh prekrite papirom za pečenje. Karfiol iseckajte na cvetove, pa ga ubacite u seckalicu i usitnite tako da podseća na pirinač.
  2. Stavite karfiol u sud sa poklopcem i ubacite u mikrotalasnu na deset minuta. Prebacite zatim karfiol u veću posudu, dodajte jaja, dve šolje mocarele, origano, so i biber. Sve lepo promešajte i sjedinite.
  3. Podelite smesu na dva dela i svaku oblikujte u pravougaoni oblik, a možete i u krug kao kore za picu.
  4. Pecite kore oko 25 minuta, odnosno dok ne porumene. Zatim ih izvadite, pospite preostalim sirom i vratite u rernu na oko pet minuta da se sir istopi.
  5. Isecite na štapiće i poslužite. Ukoliko nemate mikrotalasnu, karfiol prvo kratko obarite, pa usitnite u seckalici.