Sastojci:
- 1 veća glavica karfiola
- 4 jaja
- 3 solje mozzrelle sira
- 3 kašike origana
- so, biber po želji
Postupak:
- Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pleh prekrite papirom za pečenje. Karfiol iseckajte na cvetove, pa ga ubacite u seckalicu i usitnite tako da podseća na pirinač.
- Stavite karfiol u sud sa poklopcem i ubacite u mikrotalasnu na deset minuta. Prebacite zatim karfiol u veću posudu, dodajte jaja, dve šolje mocarele, origano, so i biber. Sve lepo promešajte i sjedinite.
- Podelite smesu na dva dela i svaku oblikujte u pravougaoni oblik, a možete i u krug kao kore za picu.
- Pecite kore oko 25 minuta, odnosno dok ne porumene. Zatim ih izvadite, pospite preostalim sirom i vratite u rernu na oko pet minuta da se sir istopi.
- Isecite na štapiće i poslužite. Ukoliko nemate mikrotalasnu, karfiol prvo kratko obarite, pa usitnite u seckalici.