Sastojci:

  • 3 male tikvice
  • 300g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 češanj belog luka
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 100g kačkavalja
  • So i biber, po ukusu

 

Postupak:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  2. Isecite tikvice na pola po dužini, i izubite sredinu kašičicom.
  3. U mleveno meso dodajte masu iz tikvica koju ste izdubili zajedno sa jajetom, belim lukom, crnim lukom i začinima po ukusu (stavite sve osim kačkavalja).
  4. Napuniti tikvice masom koju smo napravili.
  5. Tako napunjene tikvice stavite na pek papir pa u pleh za pečenje.
  6. Staviti pleh u rernu na 20min, zatim izvadite iz rerne, narendajte kačkavalj preko njih i vratite na 10-tak minuta da se zapeku
  7. Podelite punjene tikvice na 2 porcije i uživajte