Sastojci:
- 100g mozzarelle, izrendane
- 60g bademovog brašna (6 punih kašika)
- 30g krem sira (2 kašike)
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika belog luka u prahu
- malo soli, po ukusu
- 1 jaje
Za nadev
- 20g maslaca (1 kašika)
- 1 kašika svežeg peršuna, naseckanog (zamena – peršun u prahu)
- 1 kašika mozzarelle
Postupak:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- U vatrostalnoj činiji pomešajte mozzarellu, bademovo brašno, krem sir, luka u prahu, prašak za pecivo i malo soli, po ukusu.
- Stavite činiju u mikrotalasnoj pećnici na 1min dok se kačkavalj ne otopi. Zatim izvadite iz pećnice, dodajte 1 jaje i umešajte dok se masa ne sjedini.
- Uzmite pleh za pečenje i obložite ga pek papirom, pa na njega izlijte i oblikujte po želji gotovu masu.
- Za nadev istopite maslac sa belim lukom u prahu, peršunom i mozzarellom.
- Premazati testo nadevom pa tek onda staviti u rernu na 15-20 minuta, dok hleb ne dobije zlatno žutu boju.