Sastojci:
- 250g maskarpone sira
- 2dl slatke pavlake
- 125g tamne čokolade
- 3 jaja
- par tabletica stevije
Postupak:
- Odvojite žumanca od belanca, pa od belanaca umutite čvrst sneg.
- Žumanca izmiksajte u krem sa malo stevije i čokolade otopljene na pari.
- Zatim izmiksajte slatku pavlaku sa žumancima i čokoladom, pa dodajte maskarpone sir.
- Čitavu smesu lagano umešajte u belanca.
- Razdelite masu u porcije, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat-dva da se prohladi.
- Mus možete poslužiti sa umućenom slatkom pavlakom, narendanom tamnom čokoladom, šumskim voćem.. po ukusu
- UŽIVAJTE!
Koja slatka pavlaka?
Definitivno najbolji maskarpone mus je od Imlekove slatke pavlake. Bitno je samo da uzmete pavlaku koja sadrži mlečne masti jer od pavlake koja sadrži biljnu masnoću stvaraju se grumuljice.
Slatka pavlaka je problem.koja?Moja kravica od Imleka vise ne postoji,nema je u prodaji.