Kad god žena počne da razmišlja o gubljenju težine, postoji nekoliko pitanja koja joj normalno prolaze kroz glavu.

Želi da zna stvari kao što su… koliko brzo će se smanjiti težina, bez obzira na to da li se ona zaista može držati toga i uopšte kako će dijeta uticati na njen život.

Da li vam to zvuči poznato?

Zbog toga, kao što verovatno već znate, keto dijeta je upravo prvi izbor kada je reč o ženama … i postoji mnogo razloga zašto, ali danas želim da s vama podelim 5 razloga!

Razlog # 1: Možete jesti sve što poželite … Skoro sve!

jedite sve sto pozelite

Ako ste ikada bili na dijeti sa niskim unosom kalorija ili ishrani s niskim sadržajem masnoća, onda već znate kako gadno može biti uskraćivanje omiljenih namirnica iz ishrane. Ovde je odlična stvar ta da vam keto omogućava da zadržite svu masnoću i ukus koju vam ostale dijete ne dozvoljavaju, što znači da se nećete osećati uskraćenim ni u jednom trenutku! To znači da ste u mogućnosti da jedete hranu koju volite kao što su punomasni sirevi, masno meso i drugu ukusnu hranu.

Razlog # 2: Nikada niste gladni

ko voli slatkise

Jedna od stvari koja čini keto tako popularnim je da za većinu žena glad postaje stvar prošlosti! Biti neprestano gladan je jedna od stvari koja vas može brzo naterati da skrenete sa svoje ishrane. Sa keto, to više nije problem! Činjenica da možete konzumirati masnoću u svojoj ishrani znači da ćete uvek biti siti i kao rezultat… nikada nećeš osećati glad!

 

Razlog # 3: Možete brzo izgubiti težinu

kako se meri obim

Jedan od razloga zbog kojeg žene hrle na keto je taj što se veoma brzo gubi na težini. Kada pratite keto dijetu, vaša težina će se brže topiti jer vaše telo sagoreva masti umesto ugljenih hidrata za gorivo.

 

Razlog # 4: Možete podesiti Keto prema svojim potrebama

najbolje drugarice

Sada je sledeći razlog zašto toliko žena voli keto… a to je zato što je keto izuzetno fleksibilan! Ne jedite svinjetinu? Jedite govedinu umesto toga! Ne volite avokado? Ne jedi ga! Postoji više od 300 različitih namirnica koje možete jesti na keto!  Uz keto, možete vrlo lako naručiti bilo koji meni u restoranu jer većina mesta služi hranu s niskim unosom ugljenih hidrata ili će biti spremljena za vas na zahtev! Čak i ako ne možete da nađete mesto koje će vam prilagoditi obrok, sve što treba da uradite je da ostavite pirinač, krompir, hleb i sosove, i samo se usredsredite na meso i povrće!

 

Razlog # 5: Ne morate da nastavite sa Keto

sreca i radost

Poslednji razlog zašto toliko žena voli keto je taj što sa keto nije sve ili ništa!  Sa većinom dijeta, osećamo da moramo da se odreknemo svega da bismo postigli uspeh! Šta je smisao gubitka težine ako se sve što ste izgubili vrati čim se vratite na stari način hranjenja! Sa keto to nije problem! Jednostavno modifikujte i prilagodite unos ugljenih hidrata tako da možete zadržati težinu na kojoj se trenutno nalazite. Za neke žene to može biti povećanje unosa ugljenih hidrata na 50g dnevno, a za druge žene je potrebno više od 75 ili čak 100 ugljenih hidrata dnevno. Najsjajnija stvar u vezi sa keto-om je ta što vam vraća kontrolu koju vam ostale dijete oduzimaju, tako da ne morate brinuti o ishrani posle nje, kao što je to slučaj sa mnogim drugim dijetama.